Laatst had ik pech omdat iemand me Beton cire kleuren liet zien. De reden dat ik erg schrok van de brochure was omdat ik net een hele lange discussie had gevoerd op reddit over waarom sommige films nooit gekeken zouden moeten worden door iemand. Sommige films hebben zulke erge fouten dat er geen enkele reden bestaat om ze te kijken. Wat heb je immers aan een film die niet volledig accuraat is? Dan kun je het net zo goed in de prullenbak gooien. Ik heb echt verschrikkelijke dingen in films gezien. Er was een piratenfilm waarin iemand aan een touw slingerde in rotatie en 20 soldaten konden de kerel niet op 10 meter afstand neerschieten. Die film wou ik toen niet meer verder kijken.

Soms zijn ze gewoon lui

Betonlook verf gaat nog een stap verder en ook nog eens in een richting die ik niet echt waardeer. Het is onderdeel van een wijdverspreid fenomeen onder films. De mensen die films maken zijn ongelooflijk lui. Ze zijn alleen maar bezig met het verhaal en thema en karakters. Ze willen perse thematische resonantie en ik ben gewoon pissig omdat ik me afvraag waarom deze mensen in het diepst van de nacht aan het werk zijn? En dan moet ik zien hoe in de middeleeuwen een dokter aan de praat raakt met priesters. In de middeleeuwen werden dokters als kwakzalvers gezien.

Een eindeloze focus op de verkeerde dingen

Kalkverf is ook iets wat ze er maar gewoon in gooien en dat heeft te maken met de focus van films die gemaakt worden. Vooral in hollywood (die toch verantwoordelijk zijn voor een groot aantal film) wordt er gekeken naar de gekste dingen als het om films gaat. Ze houden zich bezig met hoeveel geld een film verdiend of hoe ze het grootste aantal mensen naar de bioscoop kunnen krijgen. Maar hoe kan ik een film serieus nemen als de film zichzelf niet eens serieus neemt? Als ik nog één keer zie hoe in een film er licht is in een scene waar het pikdonker hoort te zijn ga ik nooit meer een film kijken.