De corona zelftest is bedoeld om preventief te testen. Ik zou een zelftest corona kopen als je bv geen klachten hebt maar wel extra zekerheid zoekt omdat je jezelf in gezelschap gaat begeven (school, werk, bezoek familielid). De zelftest is niet bedoeld voor als je: Corona gerelateerde klachten hebt. Contact hebt gehad met iemand die corona heeft. Uit een hoog-risico gebied terugkeert. Toegang wilt tot een evenement (hiervoor zijn speciale testlocaties). Onderdeel bent van een uitbraak onderzoek op je werk of instelling. Een zelftest is namelijk minder betrouwbaar dan een PCR-test uitgevoerd door de GGD.

Corona test, van afspraak tot uitslag

Heb je een afspraak gemaakt voor een corona test? Dan hoor je van de GGD wat je moet doen. Zoals thuisblijven tot je de uitslag hebt. Lees hoe het testen in zijn werk gaat, wat de uitslag betekent en wat er gebeurt als je corona blijkt te hebben. Bij een afspraak maken coronatest kun je al veel informatie inwinnen over de testlocatie, de uitslag van de test en over de bron- contactonderzoek. 

Mondkapjes hoe lang kan ik deze gebruiken?

Het is afhankelijk van het soort mondkapje hoe lang je deze kunt gebruiken. Er zijn twee soorten mondkapjes. De single-use kapjes en de kapjes met een filter. De single-use kapjes kun je maar één keer gebruiken, de naam zegt het al. Mondkapjes met een filter kun je langer gebruiken, maar moet je regelmatig verversen. Het filter waardoor geademd wordt moet vervangen worden. Dit komt omdat na verloop van tijd stofdeeltjes, virussen en bacteriën zich ophopen in het mondmasker waardoor deze niet meer naar behoren werkt en je de kans loopt om ziek te worden of last te krijgen van je ademhaling. Meer info? Kijk op mondkapjes.be.

Bestel bij Nobraa.com dan zit je altijd goed

In België en Europa is het voor professionals in de zorg nodig om een mondkapje te dragen dat ten minste voldoet aan de FFP2 of FFP3 eisen. Deze kapjes zorgen voor de benodigde filtratie, die essentieel is bij de behandeling van patiënten die (vermoedelijk) besmet zijn met COVID-19/het coronavirus. Een ffp3 mondkapje bij Nobraa.com bestellen? Goed plan en ook voor alle informatie die je maar wilt hebben.

Kale mannen meer kans op hart en vaatziekten

Zorgverzekering kiezen

canesten