Afhankelijk van jouw huidtype, of dat nu droog, normaal, vet of gemengd is, heeft dit orgaan behoefte aan specifieke verzorging. Dit begint het goed reinigen van je huid en kun je met allerlei andere middelen uitbreiden. Iets van bescherming tegen de zon zowel voor, tijdens als na het in de zon buiten zijn, is daarbij is zeer aan te raden. Ook een heerlijke dag- of nachtcrème kan bij veel mensen niet In het badkamerkastje ontbreken. In veel van deze producten zitten onnatuurlijke en dierlijke bestanddelen. Die ingrediënten zijn erg belastend voor het milieu en niet het beste wat jij jouw huid kunt bieden. Daarom is er niet meer dan logisch dat je kiest voor vegan gezichtsverzorging.

Vegan gezichtsverzorging is vaak natuurlijke gezichtsverzorging

De meeste merken die een vegan product in hun assortiment opnemen, weten ook dat de veganistische doelgroep van het product daarnaast vaak ook heel milieubewust is. Hierom proberen zij ook vooral gebruik te maken van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. In vegan gezichtsverzorging zul je daarom snel niet snel ingrediënten als minerale olieën, sulfaten, synthetische kleurstof of parabenen aantreffen. Naast dat deze bestanddelen onnatuurlijk zijn, zijn deze ook nog eens de nummer één veroorzaker van huidproblemen. Door te vertrouwen op het natuurlijke herstellende vermogen van je huid kun je vegan gezichtsverzorgingsproducten gebruiken die van natuurlijke oorsprong zijn, zonder dat je huid iets te kort komt en zonder deze te beschadigen.

Gegarandeerd proefdiervrij is niet gegarandeerd vegan

Uiteraard is alle vegan gezichtsverzorging niet getest op dieren. Maar voordat je denkt dat alle dierproefvrije gezichtsverzorging ook geschikt is voor een veganistische leefstijl, pas goed op. Dat iets niet getest is op proefdieren, wil In de verste verte niet te zeggen dat er geen dierlijke bestanddelen of andere rommel in zit. Lees daarom altijd goed het etiket en let op het NO logo en het logo van dierproefrij. Ook lees je bij voorkeur de ingrediënten na of iets vegan is.