Als je ervoor hebt gekozen een hondje op te nemen in je gezin dan zijn er verschillende dingen die je moet doen voordat je je hondje kan verwelkomen. Een van die dingen is nadenken over het feit of je wel of geen verzekering voor je hond af wil sluiten. Misschien vraag je wel af waarom je dat zou moeten doen, of juist niet? In deze blog lees je meer over waarom het afsluiten van een hondenverzekering nuttig kan zijn. 

Wat zijn Hondenverzekeringen eigenlijk? 

Hondenverzekeringen zijn eigenlijk hetzelfde als wat wij mensen hebben met onze ziektekostenverzekering. Van een hondenverzekering kun je dus verwachten dat de medische kosten die je voor je hond moet maken voor het grootste gedeelte worden gedekt. Net als bij onze zorgverzekering kun je de verzekering voor een deel zelf samenstellen. Je begint met een basisverzekering die je verder uit kan breiden naar een plus of een totaal pakket. 

Hoe kies je de beste hondenverzekering? 

Doordat de kosten van de medische zorg de laatste jaren flink gestegen zijn voor honden kan de rekening bij de dierenarts behoorlijk oplopen. Sommige kosten die je moet maken voor je hond zijn heel goed in te schatten, maar sommige kosten zie je niet aankomen. Om dit voor te zijn kun je wat vooronderzoek doen. 

Bij het doen van dat vooronderzoek kun je gaan kijken naar veel voorkomende problemen bij jouw soort hond wanneer ze ouder zijn. Als je deze dingen weet kun je op zoek gaan naar de verzekering die daar het best bij past. Op die manier kom je er meteen achter welke verzekering de beste verzekering zal zijn.

Wat is het nut van hondenverzekeringen? 

Als je een hondenverzekering af wil gaan sluiten kun je je afvragen of het een nuttig iets is om te doen. Het nut zit hem erin dat je kan besparen op de medische kosten die je moet gaan maken. De jaarlijkse vaccinaties bijvoorbeeld, bij de meeste verzekeringen voor honden zitten deze inbegrepen. Ook de sterilisatie en castratie valt vaak onder de dekking van een verzekering voor je hond. 

Kan je je hond ook verzekeren als hij al ziek is?

Een hond die al ziek is kan je wel verzekeren, maar het kan wel zijn dat de ziekte die hij heeft uitgesloten wordt van de verzekering. Maar het kan ook heel goed zo zijn dat geen enkele verzekering je hond in dekking zal nemen, juist omdat hij al ziek is en er meer risico is om nog meer ongemakken op te lopen. 

Wanneer kun je het best een verzekering afsluiten?

Het beste moment om je hondenverzekering af te sluiten is wanneer je hond nog jong is. Hoe ouder je hond, hoe meer premie je gaat betalen en hoe meer je het risico loopt dat bepaalde medische handelingen uitgesloten worden van de verzekering door het toenemende risico ervan. 

Als je een puppy in huis neemt kun je het best meteen dan een verzekering afsluiten, dan ben je verzekerd van de laagste premie en zijn alle risico’s gewoon meeverzekerd.