Misschien lijkt het niet zo belangrijk, maar toch is het goed om te weten welke snowboard bindingen je kiest. Dit heeft namelijk invloed op hoe je het snowboarden gaat ervaren. Je wilt natuurlijk wel dat de bindingen goed zitten. Anders zul je waarschijnlijk pijn krijgen tijdens of na het snowboarden. Ben jij benieuwd naar welke bindingen er zijn en waarom je een bepaalde soort moet kiezen? Lees dan maar snel verder!

De keuze voor step-in bindingen

Dit zijn zijn in principe gewoon instap bindingen. Niet meer en niet minder. Mensen kiezen doorgaans voor step-in bindingen, omdat het gebruiksgemak erg hoog is. Je hoeft alleen maar te klikken en je bent klaar. Makkelijker kan je het niet krijgen! Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Er zitten echter ook nadelen aan. Door het kliksysteem kan er soms sneeuw tussen de bindingen gaan zitten. Dit is onhandig, omdat je hierdoor minder goed met je schoen in je board kan klikken. Klop daarom dus goed je board en je schoenen af, als je voor step-in bindingen kiest. Dus wil je binnen no time je schoenen aanhebben? Dan zou ik zeker voor deze kiezen.
Er zijn veel verschillende accessoires voor snowboards, dus het is belangrijk om je te verdiepen in wat belangrijk is voor jouw snowboard.

De keuze voor hybride bindingen

Een andere soort binding is de hybride soort. Het werkt als volgt: eerst zet je je hiel op de binding en vervolgens probeer je het vast te klikken. Ook gebruik je een strap om alles nog steviger te maken. Je hoeft dus niet zoveel verschillende straps te gebruiken. Die ene is al voldoende. Vanwege de stabiliteit, ontstaat er een fijne dynamiek.

Wat ook fijn is aan deze soort snowboard bindingen is dat je kunt kiezen met welke boots je het draagt. Je kunt kiezen uit hardboots en softboots. Toch zit aan alles wel een nadeel. Een klein minpuntje van de hybride bindingen is dat je minder instelmogelijkheden hebt. Maar als je zowel een beetje wilt afstellen, als een beetje gemak wilt, kies voor deze!