Vandaag de dag kiezen menig aantal vrouwen er in de praktijk voor om een behandeling met zogenaamde fillers te ondergaan. Het gaat hierbij dan om een eenvoudige behandeling waarbij ervoor wordt gekozen om een gelachtige substantie onder de huid te injecteren. Op deze manier kunnen er verschillende voordelen worden gecreëerd. Een filler staat er bijvoorbeeld om bekend een zeer efficiënte oplossing te kunnen betekenen voor rimpels in het gezicht. Bovendien is het eveneens zo dat ze gebruikt kunnen worden om de lippen meer volume mee te geven. In ieder geval, wil je graag meer te weten komen over het gebruik van een filler? Dan is verder lezen zeker de boodschap!

Fillers beschikken over een zeer veelzijdige werking

Misschien wel het belangrijkste voordeel dat toegeschreven kan worden aan het gebruik van fillers heeft betrekking tot het feit dat ze bekend staan omwille van een uiterst veelzijdige werking. Door gebruik te maken van een dergelijke injectable kan je dan ook rekenen op deze voordelen:

  • Het is mogelijk om de strijd aan te binden met rimpels in je gezicht;
  • Een filler kan ervoor zorgen dat je lippen heel wat volumineuzer worden; 
  • Er kan veel meer symmetrie mee worden gecreëerd;
  • Het is mogelijk om met fillers betere proporties te realiseren; 

De veelzijdige werking waar op gerekend kan worden bij het gebruik van fillers is ongetwijfeld een niet onbelangrijk voordeel waar op gerekend kan worden. Bovendien is het uiteraard zo dat deze voordelen ervaren kunnen worden zonder dat er daarvoor een ingrijpende plastische ingreep dient te worden ondergaan. Er is dan ook geen sprake van een herstelperiode bij het gebruik van een filler. 

Er wordt gebruik gemaakt van een lichaamseigen stof 

Wanneer er bepaalde stoffen in of onder de huid worden ingespoten is het altijd van belang om stil te blijven staan bij de kans op een allergische reactie. Als er wordt gekozen voor een behandeling met fillers is het zo dat er doorgaans gebruik wordt gemaakt van exemplaren met Hyaluronzuur. Van deze stof is bekend dat het een lichaamseigen stof betreft. Omdat ons lichaam al bekend is met deze stof en haar samenstelling spreekt het voor zich dat de kans op een allergische reactie ontzettend klein is. Problemen zijn er bij deze behandeling dan ook in principe zo goed als nooit.

Fillers hebben een tijdelijke werking

Bovenstaande kan in eerste instantie misschien geen voordeel lijken, maar toch is ze dat in de praktijk wel degelijk. Voor heel wat mensen geldt immers dat ze in de praktijk vaak een beetje weigerachtig staan tegenover het ondergaan van behandelingen die een permanente impact hebben. Wat namelijk wanneer je het effect van de behandeling niet weet te smaken? In dat geval is er geen weg meer terug. Bij een behandeling met fillers is dit iets waar je, je absoluut geen zorgen om hoeft te maken. Niet alleen zal je tot de vaststelling komen dat een dergelijke behandeling doorgaans altijd naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd, bovendien kan je ook nog eens vaststellen dat een filler beschikt over een tijdelijke werking tot maximaal 18 maanden (afhankelijk van de filler in kwestie). Ga bij interesse in deze behandeling naar Skin-surgery.nl!