De vissershoed (bucket hat) en schipperspet hebben twee ding gemeen: beide zijn geïnspireerd door de zee en momenteel razend populair. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld en weten elke outfit af te maken. Hoewel beide petten geïnspireerd zijn door de zee, zien ze er totaal verschillend uit. Wil jij graag een nieuwe pet kopen en twijfel je nog tussen een vissershoed of schipperspet? We zetten vandaag de verschillen en voordelen van beide soorten voor je op een rijtje. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder!

De vissershoed

Van oorsprong bedoeld om vissers te beschermen tegen regen en zon, tegenwoordig een waar fashion item. De laatste tijd zie je deze schipperspet dames weer steeds vaker voorbij komen. Vooral onder de jongeren en jongvolwassenen is hij erg populair. De pet heeft een klokvormig model en is in verschillende materialen verkrijgbaar. In de winter kies je het best voor een variant gemaakt van wat warmer materiaal en in de zomer voor een luchtigere versie. Doordat de pet een klokvormig model heeft, is hij ook perfect voor regenachtige dagen. Je kunt deze pet – mits het materiaal dit toelaat – dan ook goed gebruiken als regenhoed. Vissershoeden zijn tijdloos, zo kun je er dus zeker jaren mee doen.

De schipperspet

De schipperspet is qua stijl erg verschillend van de vissershoed. Het lijkt sterk op de petten die door militairen gedragen werden. De schipperspet heeft vaak dan ook een wat stoer uitstraling, al kan het ook perfect gedragen worden bij een meer klassieke outfit. Ook deze pet kun je in verschillende materialen krijgen. Het aanbod schipperspet dames groeit alsmaar en de pet lijkt vooral in de winter populair, omdat het veelal van wat warmer materiaal gemaakt wordt. Echter kun je ook genoeg varianten vinden die van een luchtiger materiaal zijn gemaakt en dus geschikt zijn voor de warmere dagen. Ook schipperspetten hebben bewezen tijdloos te zijn.