Rhodos

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan, maar heb je heb je nog geen idee wat de bestemming gaat worden? Kijk dan eens naar het het Griekse eiland Rhodos. Sinds een aantal jaar is het Griekse eiland erg populair bij Nederlandse toeristen. Echter is niet voor iedereen helemaal duidelijk waarom hier nou eigenlijk zoveel Nederlanders naar toe gaan. Dit is erg logisch, zeker voor de mensen die nog nooit in Griekenland zijn geweest. De stad Rhodos is zo populair doordat het een typisch authentiek Grieks eiland is. Ook is de stad zo populair alle historische plekken en de mooie stranden.

Op vakantie naar Rhodos

Ga je binnenkort naar Rhodos? Dan is het van belang dat je weet dat het eiland erg druk kan zijn. Dit komt mede door de vele toeristen die het eiland regelmatig bezoeken, dit is dan ook een nadeel van het eiland. Echter is het wel mogelijk om de rust op te zoeken, bijvoorbeeld langs de kust. Doordat het eiland zo groot is, heeft het een bijzonder lange kustlijn. De kans is dus groot dat je hier een geschikt strand tegen komt. 

Rhodos

Bezienswaardigheden die je niet mag missen

Er zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden op het eiland, zoals het oude centrum van de stad. Het centrum bevat veel smalle straatjes en meer dan 200 bijzondere kerken. Daarnaast is het mogelijk om naar de haven van Rhodos te gaan. Om precies te zijn heeft het eiland drie havens, je kunt het best naar de Mandraki haven gaan. Deze haven is namelijk de bekendste van de drie. Bovendien heeft hier ooit de Kolos van Rhodos gestaan. 

Rhodos