De spalk is een moderne vorm en wordt veel gebruikt, vooral in openbare kantoren en commerciële activiteiten. In tegenstelling tot de spots die in het verlaagd plafond zijn geïnstalleerd, is de modulaire rail een eenvoudigere toepassingsoplossing. Als we het hebben over railverlichting, bedoelen we een type verlichting dat bestaat uit een reeks lichten die op een structuur aan het plafond schuiven.

Dit verlichtingssysteem bestaat uit een aan het plafond gemonteerde metalen of kunststof rail waarop diverse soorten verlichtingsarmaturen zijn gemonteerd. Daarnaast wordt in sommige producten soms plexiglas gebruikt. De rails kunnen meer of minder zichtbaar zijn, afhankelijk van de stijl die we het meubilair willen geven, totdat ze een integraal onderdeel van het meubilair worden. De verlichtingsarmaturen die met dit railsysteem gecombineerd kunnen worden, zijn gevarieerd en zeer eenvoudig te verwijderen. Ze kunnen zelfs op verschillende locaties worden geplaatst om aan alle behoeften in de thuisomgeving en daarbuiten te voldoen. Ten slotte is railverlichting perfect voor het verlichten van grote kamers met een modern en minimaal ontwerp, ook in een huiselijke omgeving.

Kenmerken

Bij de beste railverlichting is het type lamp (technisch aangeduid als een ” verlichtingsarmatuur “) belangrijk dat we in dit systeem kunnen gebruiken. Dit element maakt inderdaad het verschil. Door zijn flexibiliteit en aanpasbaarheid kan het railsysteem worden gecombineerd met een reeks spots en neerwaartse cilindrische verlichtingsarmaturen. Daarnaast hangt de keuze af van de omgeving waarin we ons railsysteem plaatsen en de stijl die in de omgeving zelf aanwezig is.

De meest veelzijdige is echter de LED- spot, die in de verstelbare versie het licht indien nodig perfect kan richten. Het type licht dat voor deze armaturen is gekozen, is uiteraard LED, de onbetwiste hoofdrolspeler in de verlichting van de 21e eeuw. Dankzij zijn eigenschappen maakt de LED een aanzienlijke energiebesparing mogelijk en garandeert hij een uitstekende lichtkwaliteit.